Διαγωνισμός Φανταστικής Εικονογράφησης ΦantasticArt 2019

by Nyctophilia

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα διοργανωθεί στα πλαίσια του ΦantastiCon 2019 ο διαγωνισμός φανταστικής εικονογράφησης ΦantasticArt 2019.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της Ζωγραφικής ως μιας από τις κυρίαρχες τέχνες στην κουλτούρα του Φανταστικού και στη χώρα μας, την προβολή των πολλών και ταλαντούχων καλλιτεχνών μας και την ψυχαγωγία του κοινού που αγαπά την ζωγραφική και την φανταστική κουλτούρα.

To θέμα του Διαγωνισμού είναι: “Είδωλο”.

Είδωλο (το):
ομοίωμα, άγαλμα θεότητας,αντικείμενο λατρείας, κάποιος διάσημος που γίνεται αντικείμενο θαυμασμού και εκδηλώσεων λατρείας από το κοινό, εικόνα από αντανάκλαση ή άλλο οπτικό φαινόμενο.
Πίσω από τη λέξη αυτή, υπάρχουν πολλές σημασίες, κυριολεκτικές ή μεταφορικές.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 0:01 και πραγματοποιείται μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 23:59, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019 και ώρα 23:59.

Αναμείνατε απάντηση εντός τριών ημερών για επιβεβαίωση της αίτησής σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ

Όροι συμμετοχής :

 1. Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι τα πρώτα 30 ολοκληρωμένα έργα που θα σταλούν και τα οποία θα εκτεθούν στο ΦantastiCon 2019.
 2. Οι επισκέπτες του ΦantastiCon 2019, θα ψηφίζουν για τα έργα που θα εκτεθούν.
 3. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 4. Οι διαγωνισμός είναι ατομικός και δεν επιτρέπονται οι ομαδικές εικονογραφήσεις.
 5. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για τους συμμετέχοντες.
 6. Το έργο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στην κουλτούρα του φανταστικού.
  7.Επιτρέπονται όλα τα είδη τεχνοτροπίας, όχι αυστηρά σε ψηφιακή μορφή. Μόνο η αποστολή του έργου πρέπει να γίνεται σε ψηφιακή μορφή.
 7. Η παράδοση του έργου θα πρέπει να είναι σε μορφή Α3 στα 300dpi.
 8. Η παράδοση του έργου θα πρέπει να γίνει σε ψηφιακή μορφή. Τα αρχεία πρέπει να είναι σε μορφή είτε jpeg, png ή tiff.
 9. Τα έργα θα εκτυπωθούν σε λευκά λεπτά χαρτόνια Α3 με έγχρωμη μορφή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Φανταστικού – ΦantastiCon. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιμεληθούν οι ίδιοι της εκτύπωσης του έργου τους και να το προσκομίσουν στο χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2018 από τις 13:00 έως τις 21:30.
 10. Θα αναδειχτούν τρεις νικητές μέσω ψηφοφορίας του κοινού και θα βραβευθούν.
 11. Από την ψηφοφορία και την αποστολή αιτήσεων αποκλείονται, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Φανταστικού – ΦantastiCon, οι υπάλληλοι της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και οι υπάλληλοι του Hellenic American College.
 12. Θα πρέπει το κάθε διαγωνιζόμενο έργο να εμφανίζεται για πρώτη φορά δημόσια, αποκλειστικά στο ΦantastiCon 2018. To έργο, τόσο η ιδιοκτησία του όσο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την κτήση και χρήση του θα πρέπει να ανήκουν στον δημιουργό του αποκλειστικά μέχρι το τέλος του φεστιβάλ 06 Οκτωβρίου 2019 στις 22:00.
 13. Η υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό ξεκινάει την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και λήγει την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019. Η ημερομηνίας λήξης της ηλεκτρονικής αποστολής του έργου είναι η Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 ως τις 23:59

Βρείτε το event και στο Facebook.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά