Μη σκάβεις το λάκκο του άλλου

by Nyctophilia

Ο Έντουαρντ ευχήθηκε άλλη μια φορά να μην τον πάρει ο ύπνος. Φυσικά η ευχή του δεν πραγματοποιήθηκε. Πάνε έξι μήνες που σκότωσε τη γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, μα δεν είναι οι ενοχές και οι τύψεις που τον βαραίνουν και δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εφιάλτες.

Ένιωθε απίστευτη ηρεμία και γαλήνη, ακόμα και την ίδια στιγμή που έμπηγε την παγωμένη λεπίδα στη σάρκα της ξανά και ξανά και ξανά. Τρία χτυπήματα με χειρουργική ακρίβεια και το κορμί της έπεφτε άψυχο στο πάτωμα, ποτίζοντας το με το αίμα της. Τώρα όμως ο Έντ πιστεύει ότι η γυναίκα του έχει επιστρέψει και έχει στοιχειώσει για τα καλά το σπίτι και τη ζωή του.

Αφού είχε τελειώσει τη δουλειά του, το δεύτερο μέρος του σχεδίου ακολουθούσε και έπρεπε και αυτό να ολοκληρωθεί πιστά και χωρίς χρονοτριβή. Αρχικά έβγαλε το πτώμα στην πίσω αυλή και καθάρισε το πάτωμα χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος πίσω του. Στη συνέχεια τεμάχισε το κορμί της γυναίκας του στα δύο, τα τοποθέτησε σε δύο μεγάλες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και τις έθαψε σε ένα μεγάλο λάκκο στην πίσω αυλή. Τέλος ξεκίνησε να χτίζει από πάνω ένα ξύλινο κιόσκι και την επόμενη μέρα το τοπίο θύμιζε μια κλασσική οικογενειακή αυλή με κήπο, γρασίδι και το ξύλινο φρεσκοχτισμένο στέγαστρο.

Ο Εντ ξύπνησε απότομα, ιδρωμένος και ανακάθισε στο κρεβάτι, με τα σκεπάσματα να είναι όλα πεσμένα στο χαλί. Ένιωσε το αίμα του να παγώνει όταν αισθάνθηκε ένα χάδι από κρύα δάχτυλα στη ραχοκοκκαλιά του. Γύρισε και είδε ότι από το ανοιχτό παράθυρο έμπαινε ένα δροσερό αεράκι.

Δεν είχε άλλο καιρό για χάσιμο. Άναψε ένα φως στο δωμάτιο και ψηλαφίζοντας τους παμπάλαιους τόμους της βιβλιοθήκης του ανακάλυψε αυτό που γύρευε: το σπανιότατο “Εγχειρίδιο του Πνευματιστή”, αυτό το καταραμένο βιβλίο που τόσοι και τόσοι μελετητές αναζήτησαν και θυσίασαν πολλά για να το αποκτήσουν.

Σε πολλή λίγη ώρα κατάφερε να βρει το πως θα εξολοθρεύσει το στοιχειό: έκανε ένα μεγάλο κύκλο από χοντρό αλάτι επάνω στο τραπέζι και μέσα στον κύκλο άναψε δύο κεριά και στο κέντρο τοποθέτησε μια φωτογραφία της γυναίκας του. Αφού είπε τα λόγια της προσευχής ακριβώς όπως αναγράφονταν στο βιβλίο, σιωπηλά τρεις φορές από μέσα του, χτύπησε αποφασιστικά με ένα μαχαίρι τη φωτογραφία. Και τότε ξεχύθηκε το χάος και η φρίκη.

Η φωτογραφία πήρε φωτιά και από τον κατάμαυρο καπνό της αναπήδησε μια μορφή που ο Εντ θα ορκιζόταν ότι ήταν η γυναίκα του. Μια κραυγή ακούστηκε και η μαύρη σιλουέτα όρμησε καταπάνω στον σύζυγό της, ο οποίος απέμεινε να κοιτάει αποσβολωμένος. Η σκιά πέρασε μέσα από τον άναυδο άντρα και μετακινήθηκε με εκπληκτική ταχύτητα γύρω γύρω στο δωμάτιο, αναποδογυρίζοντας τα έπιπλα και ρίχνοντας τα πάντα κάτω. Τα παράθυρα έτριζαν, το πάτωμα το ίδιο. Ο Εντ έκλεισε τα αυτιά του και έπεσε με τα γόνατα κάτω μην μπορώντας να αντέξει την κραυγή που τώρα έβγαινε συνεχόμενα από την μορφή της γυναίκας του. Το στοιχειό κινήθηκε προς την πίσω αυλή σπάζοντας την μπαλκονόπορτα και αφού πέρασαν δύο- τρία δευτερόλεπτα που έμοιαζαν με αιώνα, επέστρεψε και με μια βουτιά έπεσε μέσα στο ανοιχτό βιβλίο που έκλεισε με πάταγο. Ο Έντουαρντ έχασε τις αισθήσεις του, σωριάστηκε στο πάτωμα και βυθίστηκε σε ένα πολύωρο ύπνο δίχως όνειρα μετά από πολύ καιρό.

Το πρωί τα πάντα θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο. Τα παράθυρα του σπιτιού είχαν σπάσει, τα βιβλία απ τις βιβλιοθήκες είχαν πέσει στο δάπεδο, οι καρέκλες και οι καναπέδες είχαν αναποδογυρίσει ενώ η μπαλκονόπορτα που οδηγούσε στη πίσω αυλή είχε καταστραφεί εντελώς.

Ο Έντ σηκώθηκε, έτριψε τα πόδια και τα χέρια του που είχαν πιαστεί και με αγωνία κατευθύνθηκε προς το πίσω μέρος του σπιτιού. Το θέαμα τον σόκαρε: το ξύλινο κιόσκι είχε γίνει χίλια κομμάτια, το γρασίδι είχε αποκτήσει ένα κίτρινο χρώμα που μύριζε θάνατο και ο λάκκος έχασκε ορθάνοιχτος. Μέσα του οι πλαστικές σακούλες σκουπιδιών είχαν εξαφανιστεί και στη θέση τους υπήρχει μονάχα το “Εγχειρίδιο του Πνευματιστή”. Ένας ανεπαίσθητος θόρυβος ακούστηκε από πίσω του μα όταν γύρισε ήταν πια αργά. Το τελευταίο πράγμα που πρόλαβε να δει ήταν μια κατάμαυρη σκιά να τον σπρώχνει μέσα στον λάκκο.

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Αλέξανδρος Κώτσιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι λάτρης του παράξενου και του Φανταστικού και ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή διηγημάτων και ποιημάτων.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά