Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές

by Nyctophilia

Όλες οι νέες κυκλοφορίες Τρόμου και Φανταστικού για το 2019 από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Larry Niven 2014, Ανθολογία βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού

Larry Niven 2014, Ανθολογία βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού

Larry Niven 2015, Ανθολογία βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού

Larry Niven 2015, Ανθολογία βραβείων λογοτεχνίας του φανταστικού

Στοιχειωμένος: Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος με Φαντάσματα

Στοιχειωμένος: Ανθολογία Ελληνικού Διηγήματος με Φαντάσματα

Σελίδες: 348
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Κατηγορία: Λογοτεχνία τρόμος, φαντάσματα, λογοτεχνία του φανταστικού
ISBN: 978-960-607-148-5

Σας συναρπάζουν οι ιστορίες με τρομακτικά φαντάσματα, με χαμένα πλάσματα των σκιών; Έχετε μεγαλώσει σιγοψιθυρίζοντας γύρω από τις φλόγες του τζακιού για χαμένες ψυχές, για τρομακτικά στοιχειωμένα σπίτια; Για φωνές που έρχονται από το πουθενά; Για απεγνωσμένους έρωτες, που δεν επέζησαν μέσα στο μίσος της κοινωνίας και παγιδεύτηκαν για πάντα στην επίγεια ζωή, αναζητώντας τη λύτρωση; Για σκιές που ζωντανεύουν το βράδυ, αποκτώντας υπόσταση και ανίερη ζωή, ανυπομονώντας να παγιδέψουν ζωντανούς μέσα στα εξωπραγματικά χέρια τους, ποθώντας να χαρίσουν στους ζωντανούς το μοιραίο άγγιγμα των πνευμάτων, το άγγιγμα των σκιών στην, ακόμα, ζωντανή σάρκα τους; Ονειρεύεστε τα φαντάσματα; Ονειρεύεστε τις ζωντανές σκιές; Ονειρεύεστε τον κόσμο των σκιών; Τότε αυτή είναι η κατάλληλη ανθολογία για εσάς.

Τρόμος, Η πρώτη ελληνική ανθολογία διηγήματος splatter τρόμου

Τρόμος, Η πρώτη ελληνική ανθολογία διηγήματος splatter τρόμου

Λατρεύετε τις ιστορίες τρόμου; Την ανατριχίλα της αβέβαιης αίσθησης του κινδύνου; Λατρεύετε να ακούτε ιστορίες για βίαιους, ψυχοπαθής δολοφόνους που παραμονεύουν στο σκοτάδι, για κραυγές τρόμου, για ματωμένα δωμάτια, για τοίχους ποτισμένους στο αίμα, από τις ανίερες πράξεις που έγιναν εκεί μέσα, για τρελούς θρησκόληπτους και νεαρές παρθένες που τις θυσίασαν σε φρικτούς δαίμονες, αφού σπίλωσαν πρώτα τα αγνά κορμιά τους με το βρώμικο άγγιγμά τους; Αν σας αρέσει να διαβάζετε γι’ αυτά, τότε αυτή είναι η κατάλληλη ανθολογία για εσάς. 

Το Ξύπνημα ΙΙ, Ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι

Το Ξύπνημα ΙΙ, Ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι

Οι φωτιές υψώνονταν για ημέρες στον βραδινό ουρανό. Η τροφοδοσία του ρεύματος είχε πλέον πέσει και οι φλόγες έδιναν μια γκροτέσκα ατμόσφαιρα στον νυχτερινό ουρανό. Ήταν οι τελευταίες εστίες των επιζώντων, καθώς έδιναν μια έσχατη απεγνωσμένη μάχη με τις στρατιές των νεκροζώντανων. Ήταν, όμως, μια χαμένη μάχη. Ήταν πολλοί, γρήγοροι, ορμούσαν μαζικά, πάνω από κάθε εμπόδιο και πάνω από όλα… δεν πέθαιναν! Οι θύλακες των επιζώντων ήταν μικροί και δεν είχαν μεγάλη δύναμη πυρός. Μέχρι να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται, και πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα των ζόμπι, είχε καταρρεύσει κάθε οργανωμένη δομή της κοινωνίας. Οι ορδές των νεκροζώντανων είχαν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους, και όχι μόνο αυτό, μετά από κάθε μάχη οι νεκροί σηκώνονταν και μεγάλωνε η στρατιά τους. Κοίταξε μέσα από το περισκόπιο του όπλου του και κάτω από τον νυχτερινό ουρανό σημάδεψε διαδοχικά κεφάλια νεκροζώντανων, αλλά δεν πάτησε τη σκανδάλη. Δεν είχε νόημα. Θα έδινε τη θέση τους, χωρίς να κατόρθωναν τίποτα. Χρειάζονταν ένα σχέδιο για να σπάσουν τον θανάσιμο κλοιό, αλλιώς τις επόμενες ημέρες θα γίνονταν και αυτοί μέρος της στρατιάς των νεκρών. Θα τους μύριζαν, δεν υπήρχε περίπτωση να γλυτώσουν…

Ερημότοποι, Η πρώτη ανθολογία ελληνικού post apocaliptic διηγήματος

Ερημότοποι, Η πρώτη ανθολογία ελληνικού post apocaliptic διηγήματος

… Σήκωσε το κεφάλι κουρασμένα και κοίταξε τον φωτεινό πορτοκαλί ουρανό. Οι ανταύγειες ήταν τόσο έντονες που διαπερνούσαν ακόμα και τα προστατευτικά γυαλιά που φορούσε. Σίγουρα θα έχανε το φως του μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς αυτά, σκέφτηκε. Ο ήλιος ήταν καυτός. Ένιωθε το δέρμα του να βράζει κάτω από τα προστατευτικά ρούχα του. Κυλούσε παντού μέσα του μια υγρή καυτή σούπα, ιδρώτα και δέρματος που έλιωνε, ανάμεικτη με ετοιμόρροπα ρούχα. Παρόλα όσα είχαν γίνει ο ήλιος ήταν ακόμα εκεί, όμως τώρα δεν ήταν η κοιτίδα της ζωής, τώρα ήταν το μέσο της εκδίκησης, ένας καυτός, πυρωμένος θάνατος. Τα ερείπια της πόλης συνέχεια απομακρύνονταν πίσω του. Πόλη; Ίσως, κάποτε. Τώρα ήταν ένας σωρός από άχρηστα γκρεμισμένα κτήρια, που η άμμος τα είχε διεκδικήσει εδώ και καιρό και είχε νικήσει. Οι δρόμοι είχαν χαθεί, είχαν βουλιάξει, σχεδόν κανένα σχήμα δεν διακρίνονταν πια, στην πεθαμένη, κάποτε, μητρόπολη του πολιτισμού των ανθρώπων. Πάτησε το γκάζι στο όχημά του και πυκνός καπνός άρχισε να υψώνεται στην ατμόσφαιρα, καθώς άρχισε να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα την κιτρινωπή άμμο. Άμμος, παντού άμμος, μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι, μια ατέλειωτη ισοπεδωμένη κιτρινίλα. Οι Ερημότοποι. Η γη όπου δεν ζούσε τίποτα, δεν φύτρωνε τίποτα, δεν τη διέσχιζε τίποτα. Όμως αυτός έπρεπε να το κάνει, δεν είχε άλλη επιλογή.

Μυθικά Πλάσματα, Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με μυθικά πλάσματα

Μυθικά Πλάσματα, Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με μυθικά πλάσματα

Έχετε μεγαλώσει με ιστορίες για μυθικά πλάσματα; Για δράκους, νεράιδες, κύκλωπες, νύμφες; Ονειρεύεστε να συναντάτε μέσα στα δάση γιγάντιους κύκλωπες, να ταξιδεύετε στις πλάτες δράκων, νύμφες που προσπαθούν να σας αποπλανήσουν, γοργόνες που προσπαθούν να σας μαγέψουν, να τρέχετε δίπλα σε Κενταύρους, να κυνηγάτε μαζί με Μινώταυρους; Είναι τα όνειρά σας γεμάτα με μυθικά πλάσματα, ενός μαγικού κόσμου; Ζείτε σε ένα πολύχρωμο κόσμο, μακριά από το άθλιο γκρίζο της πραγματικότητας; Αν ναι, αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς!

Θρύλοι του Σύμπαντος VIII

Θρύλοι του Σύμπαντος VIII

…Σκούπισε αργά την πρόσοψη του κράνους του και συνέχισε να προχωράει με αργά, προσεχτικά βήματα. Μια πυκνή πράσινη ομίχλη κάλυπτε τον ορίζοντα μέχρι εκεί που μπορούσε να δει. Υδρατμοί, σαν ζωντανά χέλια, τυλίγονταν γύρω από τη στολή του, αφήνοντας τα γλιστερά ίχνη τους, σαν αποτρόπαιο φλέγμα. Το τοπίο μπροστά του ήταν το απόλυτο τίποτα, το απόλυτο κενό. Μέχρι εκεί που μπορούσε να δει το βλέμμα του υπήρχε μια απέραντη επίπεδη γη, κάτω από το φως των δύο ήλιων, που έριχναν βαριά τη σκιά τους στον παχύρευστο πράσινο ουρανό. Και, εκεί, πέρα από το τέλος του ουρανού, ήταν τα αρχαία ερείπια. Τα ξεχασμένα κτίσματα ενός πολιτισμού που είχε καταρρεύσει πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Εκεί πήγαιναν. Εκεί θα ήταν το τελευταίο πεδίο μάχης. Τα πνεύματα του νεκρού πολιτισμού θα τους περίμεναν, θα ζωντάνευαν για μια τελευταία φορά, το νερό θα κυλούσε πάλι στα ξεχασμένα κανάλια…

Σκιές του φεγγαριού, Ανθολογία με ιστορίες για πύργους και φαντάσματα

Σκιές του φεγγαριού, Ανθολογία με ιστορίες για πύργους και φαντάσματα

Αγαπάτε τους παλιούς πύργους; Τους μύθους και τις ιστορίες για πύργους όπου έγιναν μυθικές μάχες, για στοιχειωμένους πύργους της αγγλικής και της σκοτσέζικης υπαίθρου, με φαντάσματα που αποζητούν ακόμα ένα καλό malt ουίσκι, για φαντάσματα που περιφέρονται σαν άδικες κατάρες μέσα σε μεγαλοπρεπείς πύργους, μετά από τις τραγικές δολοφονίες τους; Ονειρεύεστε πύργους στην Αρχαία Αίγυπτο όπου φυλάτε αιώνια σκοπιά μαζί με τους ιερείς του Άμον Ρα; Ονειρεύεστε πύργους στο Βυζάντιο όπου υπηρετείτε τη θέληση του αυτοκράτορα; Τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς!

Οι κυρές των ονείρων, Ελληνική ανθολογία με ιστορίες και παραμύθια με νεράιδες

Οι κυρές των ονείρων, Ελληνική ανθολογία με ιστορίες και παραμύθια με νεράιδες

Νεράιδες:
Ζωντανεύουν τη φαντασία των αλαφροΐσκιωτων
ή περιγράφουν τα αθώα χρόνια;
Πλάσματα μαγικά, μα και γήινα σχεδόν,
γυναίκες φαντασίας καθημερινής πλανεύτρες,
τρομακτικές, μυστήριες.
Μαγεία με μορφή ωραία κλώθει,
υφαίνει και τραγουδά τραγούδι του δάσους, του νερού…
Την τύχη σου ορίζουν
σε μεταμορφώνουν και μεταμορφώνονται.
Μαντήλι αόρατο αν εσύ καταλάθος το βρεις
μπροστά σου θα τις δεις.
Το βιβλίο αυτό με μαγεία δημιουργήθηκε
αγάπη, φαντασία κι όνειρο.
Είσαι τυχερός που το κρατάς
τα παραμύθια στην καρδιά σου να φυλάς

Εκδόσεις Συμπαντικές ΔιαδρομέςΑναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα. Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
http://www.universepaths.com/
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions/
universepaths@yahoo.com

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά