Παρουσίαση “Bιαιοθάνατοι και άλλες Ιστορίες”

by Ιλέην Ρήγα

Οι εκδόσεις Nightread και ο Αντώνης Κρύσιλας παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Κλάγκου, “Bιαιοθάνατοι και άλλες Ιστορίες”. Μια βραδιά αφιερωμένη στην περιπλάνηση στα απύθμενα βάθη και στις εσχατιές του ανθρώπινου μυαλού, με αφετηρία τη λαϊκή παράδοση και ιστορικά στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά με τη σύγχρονη μυθοπλασία τρόμου.

Από τα σκοτεινά έγκατα της λακωνικής γης ξεπηδούν ανήσυχες παγιδευμένες ψυχές. Βιαιοθάνατοι επιστρέφουν από κολαστήρια, αναζητώντας δικαίωση και επιστήμονες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην έρευνα, ανακαλύπτουν την ουτοπία της ψυχομηχανικής στα στενά της Πλάκας.

Η έκλειψη του σκοτεινού ήλιου αποτελεί τη στιγμιαία νίκη του φωτός σε έναν υποχθόνιο κόσμο, ενώ τα μάτια ενός μηχανικού φρουρού ατενίζουν ανέκφραστα την τοξική βροχή που ποτίζει την επιφάνεια του κατεστραμμένου μας πλανήτη.

Αόρατα δάχτυλα χαϊδεύουν τα πλήκτρα ενός πιάνου συνθέτοντας νυχτερινή μουσική, τα γυάλινα τοιχώματα μιας σφαίρας περικλείουν μια επικίνδυνη παράλληλη διάσταση, ενώ στο λυκόφως μεταξύ ζωής και θανάτου, η αγάπη υπερνικά τα πάντα.

Δώδεκα ιστορίες που εκτείνονται από την αρχαιότητα έως το ζοφερό μέλλον και από την Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος, σε χιονισμένα τοπία του βορρά, σε μια ατέρμονη εσωτερική περιπλάνηση.

https://www.facebook.com/events/1866869303570380/

Στις 28/2 στο Death Disco.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά