Παρουσίαση: “Η Μηχανή του Χρόνου” του Χ. Τζ. Γουέλς

by Ιλέην Ρήγα

Τι κρύβεται στις σελίδες του βιβλίου του Χ. Τζ. Γουέλς “Η Μηχανή του Χρόνου”; Ένας αναρχικός κλέβει από το εργαστήριο του Βακτηριολόγου μια θανατηφόρα ουσία.. Ένας εξερευνητής έρχεται αντιμέτωπος με ένα προϊστορικό τέρας.. Μια ηλεκτρική γεννήτρια αποκτάει θεϊκές ιδιότητες.. Ένας διάσημος πολιτικός ανακαλύπτει μια πόρτα σε ένα δρόμο του Λονδίνου που οδηγεί σε έναν μυστηριώδη κόσμο.. Ένας ορειβάτης χάνεται στις Άνδεις για να βρεθεί αναπάντεχα στη θρυλική Χώρα των Τυφλών.. Ένας επιστήμονας τυφλώνεται και αποκτά την ικανότητα να βλέπει στην άλλη άκρη του κόσμου.. Ένας εκκεντρικός επιστήμονας κατασκευάζει την πρώτη Χρονομηχανή και ταξιδεύει στο πολύ μακρινό μέλλον..

◆ ◇ ◈ ◆ ◇ ◈ ◆ ◇ ◈ ◆ ◇ ◈

Ο Χ. Τζ. Γουέλς, θεωρείται ο πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας και ένας από τους πιο αξιοσημείωτους και ιδιαίτερους συγγραφείς, με τα έργα του να συναρπάζουν και να εμπνέουν εκατοντάδες αναγνώστες. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου από το ”Mystery House”, τη σειρά που δημιουργήθηκε ειδικά για τη λογοτεχνία του Φανταστικού, οι Εκδόσεις Αρχέτυπο σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση παρουσίαση.

Για τη ζωή, το έργο και τις θαυμαστές ιστορίες του Γουέλς, θα μιλήσουν η Δήμητρα Νικολαΐδου [Υποψήφια Διδάκτορας ΑΠΘ, συγγραφέας] και ο Τρύφων Σημάδης [επιμελητής, μεταφραστής και εισηγητής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής των εκδόσεων Αρχέτυπο].

https://www.facebook.com/events/844342349039438/

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα υπάρξει προβολή κινηματογραφικού υλικού βασισμένου στις ατμοσφαιρικές διηγήσεις του Χ. Τζ. Γουέλς.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά