Συνέντευξη με την συγγραφέα Margaret P. Dalkour

by Αργυρώ Χαρίτου

Η συγγραφέας Margaret P. Dalkour είναι ένας άνθρωπος γεμάτος πνεύμα, εξυπνάδα και σπιρτάδα. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί της, ένιωσα το τρομερό της ταμπεραμέντο και την αγάπη της για την γραφή και για τα βιβλία.

Σήμερα, έχουμε την τιμή και την χαρά να την έχουμε μαζί μας πίνοντας καφεδάκι για να μας απαντήσει σε όσες περισσότερες ερωτήσεις γίνεται.

  1. Καλησπέρα Μαργαρίτα. Αποκάλυψε μας, λοιπόν για αρχή, γιατί επέλεξες ο τίτλος σου να περιέχει την λέξη «κακό»;

Ο τίτλος είναι τρόπον τινά μια αλληγορική «φωτογραφία» της ιστορίας του βιβλίου. Η λέξη από μόνη της δε λέει τίποτα. Τοποθετημένη όμως στο συγκεκριμένο τίτλο δίνει στον αναγνώστη μια αμυδρή ιδέα του τι να περιμένει. Επομένως η λέξη απλώς παίρνει μέρος σε μια συνοπτική παρουσία του βιβλίου όταν αυτό φτάνει στα χέρια του αναγνώστη.

  1. Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε κάτι «κακό», στην ουσία δείχνει την πάλη του καλού και την δύναμη του καλού. Αυτό ήταν που ήθελες να αντιληφθεί ο αναγνώστης;

Υπάρχουν πολλά περισσότερα μηνύματα  απ’ αυτό, τοποθετημένα μέσα στο βιβλίο που θα φτάσουν στον αναγνώστη. Το τι θα αντιληφθεί και θα κατανοήσει , το τι θα τραβήξει την προσοχή του και πως αυτό θα το προσαρμόσει στα δικά του βιώματα και στις προσωπικές του εμπειρίες, αφήνεται στον ίδιο. Το βιβλίο δεν περιέχει εντολές. Περιέχει περιγραφές καταστάσεων μέσα από τις οποίες όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να καταλήξουν στα δικά τους προσωπικά συμπεράσματα.

  1. Το βιβλίο μας μιλάει για έξι ανθρώπους που ενώνονται για να πολεμήσουν το κακό. Πιστεύεις ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα, θα είχαμε την βοήθεια ανώτερων δυνάμεων, όπως γίνεται και στο βιβλίο σου;

Τη βοήθεια των Ανώτερων Δυνάμεων όπως λες εσύ, ή την αρωγή του Σύμπαντος όπως λέω εγώ την έχουμε όλοι μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε, αγαπητή μου. Το αν αυτό είναι λιγότερο αντιληπτό και παραδεκτό στους περισσότερους επειδή δεν το αντιλαμβάνονται με τις ανθρώπινες αισθήσεις τους, αυτό δεν ακυρώνει την παρουσία τους στη ζωή μας.

  1. Το βιβλίο σου μιλάει για την πίστη. Στην περίπτωση μας στο υπέρτατο ον. Υπάρχει αυτή η πίστη και σε σένα; Έχεις πίστη στην έκφραση: «ό,τι όλα θα πάνε καλά;»

Έχω πίστη στην έκφραση που λέει ότι : «Ό, τι συμβαίνει, συμβαίνει με σκοπό να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πνευματική μας εξέλιξη και ανέλιξη». Μ’ άλλα λόγια, κανείς δεν μας εκδικείται κι ό, τι συμβαίνει  στη ζωή μας έχει κάποιο «μάθημα» να μας προσφέρει προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική μας φύση.

  1. Μέσα στο βιβλίο μιλάς και για την θέληση. Πόσο ρόλο πιστεύεις παίζει η θέληση για την επίτευξη ενός κατορθώματος;

Η θέληση σε συνδυασμό με την Πίστη… κινούν βουνά!

  1. Πέρα από φαντασίας, το μυθιστόρημα αναφέρει, άλλα κρυφά, άλλα φανερά, κάποια φιλοσοφικά θέματα. Τι μήνυμα ήθελες να περάσεις μέσα από το βιβλίο σου;

Όπως προείπα τα μηνύματα είναι πολλά. Ας πούμε, πως το εμφανέστερο είναι το εξής: «Ζούμε μέσα σ’ αυτό που πιστεύουμε». Κι όπως σημειώνεται στον πρόλογο του βιβλίου: « Δημιουργούμε με τα ίδια μας τα χέρια τον Παράδεισο ή την Κόλασή μας».

  1. Ως συγγραφέας, έχεις ένα μοτίβο του πώς θα γράψεις; Αναφέρομαι σε μέρος, ώρα.

Όχι, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο με τη μορφή του απαράβατου κανόνα. Όμως συνήθως προτιμώ να γράφω το βράδυ με απόλυτη ησυχία. Το «κλικ» βέβαια, μπορεί να έρθει να σε επισκεφθεί οπουδήποτε κι οποτεδήποτε… Γι’ αυτό κουβαλάω πάντα «όπλα» μαζί μου. Σ’ όλες τις τσάντες μου υπάρχουν σημειωματάρια και στυλό. Χεχεχε. Τώρα βέβαια, σίγουρα δε θα με δεις να τρέχω αλαφιασμένη αν κάτι στραβώσει και δεν έχω τρόπο να το σημειώσω. Απλώς θα συγκεντρωθώ σε 2-3 λέξεις κι όταν γυρίσω στο χώρο μου θα αναπτύξω αυτό που σκέφτηκα πριν.

  1. Τι να περιμένουμε από την Μαργαρίτα συγγραφικά;

Αυτό γλυκιά μου, δεν το γνωρίζω ούτε κι εγώ. Το μόνο που μπορώ να σου εγγυηθώ όμως, είναι ότι από τη Μαργαρίτα θα «βγαίνουν» πονήματα μόνον όταν θα έχει πραγματικά να πει κάτι.

  1.  Αν εμφανιζόταν η Λίλιθ σε σένα, ποια επιθυμία σου θα άξιζε για να κάνεις συμφωνία μαζί της;

ΚΑΜΙΑ!!! Ακριβώς αυτό λέω μέσα στο βιβλίο. Δε χρειάζεται να ζητήσεις βοήθεια από σκοτεινές δυνάμεις ή όντα που φαίνεται να έχουν υπερφυσική δύναμη. Είμαστε εκ φύσεως εμείς οι ίδιοι φως και ενέργεια. Οπότε καλά θα κάναμε σαν αρχή τουλάχιστο,  να στρεφόμασταν πρώτα απ’ όλα στον εσωτερικό κόσμο των σκέψεών μας που «υλοποιεί και συνδημιουργεί» όσα βρίσκονται γύρω μας και μας περιβάλλουν. Είτε είναι αυτά όμορφα είτε άσχημα… Αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε συνειδητά τη δύναμη της Συν-Δημιουργίας που μας παρέχεται τόσο γενναιόδωρα απ’ το Σύμπαν, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθούσαν από μόνα τους.

  1. Και μια τελευταία ερώτηση: θα υπάρξει και τρίτο μέρος της “Μήτρας του Κακού”;

Δε νομίζω. Προς το παρόν τουλάχιστο, όχι. Αν στο μέλλον υπάρξει κάτι καινούργιο που θα θελήσω να το προσθέσω σε όσα είπα ήδη στη διλογία , τότε ίσως το σκεφτώ. Εξάλλου τώρα έχω ξεκινήσει το τρίτο μου μυθιστόρημα το οποίο έχει μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Μ.D.: Σας ευχαριστώ πολύ αγαπητή κ.Χαρίτου για την όμορφη κουβέντα μας και τη θερμή αγκαλιά με την οποία υποδεχθήκατε την προσπάθειά μου στη σελίδα σας.

Α.Χ.: Εγώ σ’ ευχαριστώ για την παρέα και για την όμορφη κουβέντα.

Βιογραφικό σημείωμα

Αγαπά την καλή μουσική, το διάβασμα και τη συγγραφή. Από παιδί τη μαγνήτιζε η εκδοχή του «τι βρίσκεται πίσω απ’ την κουρτίνα» κι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να ψάχνει τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος. Σήμερα, έχει καταλήξει πως το καλύτερο σημείο έναρξης αυτής της αναζήτησης είναι αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Κι αυτό επειδή μέσα μας, η έναρξη και η κατάληξη -όση απόσταση κι αν φαίνεται να τις χωρίζει- στο τέλος βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο.

Βιβλιογραφία

Η Μήτρα του Κακού

Εκδότης: Πηγή

ISBN: 9786185231095

Σελίδες: 450

Οπισθόφυλλο

Eξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον Άνθρωπο απ’ το απόλυτο Κακό. ένας συγγραφέας καταγράφει την προσπάθειά τους με τη μορφή μυθιστορήματος, κι ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει.
Ο Frank Winders θα ταξιδέψει σ’ αυτούς τους τρεις κόσμους χωρίς, όμως, να κρατά κατά την επιστροφή του τη χειροπιαστή απόδειξη του εισιτηρίου που αποδεικνύει το ταξίδι.
Άραγε ο Frank Winders έζησε πράγματι σ’ αυτές τις τρεις διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες ή βίωσε ένα lucid dream που οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κατά πολύ τον ορισμό του ζωντανού ονείρου; Έκανε πράγματι διαδοχικές βουτιές σε τρεις παράλληλους κόσμους –όντας παρατηρητής και πρωταγωνιστής τους– ή όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας λιποθυμίας που διήρκεσε μόλις 38 λεπτά;

Η Μήτρα του Κακού II: Το Συννεφόδεντρο

Εκδόσεις: Πηγή

ISDN: 9786185231880

Σελίδες: 384

Είναι δυνατόν το μέλλον να διαμορφώνει το παρελθόν; Μπορεί το παρόν να εξελίσσεται ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις του Χρόνου; Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ξεδιπλώνουν σταδιακά μια υπερκόσμια συνωμοσία που στέκεται πάνω και πέρα απ’ την ανθρώπινη διάνοια, καταλύοντας κάθε συμβατή αντίληψη περί υλικής πραγματικότητας! Το «Συννεφόδεντρο» έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη ένα παράθυρο σε άλλα δεδομένα, μετατρέποντάς τον σε ταξιδευτή του νου που τολμά να ακροβατήσει πάνω σε άγνωστα κοσμικά μοτίβα που μόνο η ανθρώπινη υπέρβαση ή η παράνοια -σύμφωνα με τις ισχύουσες κλασσικές απόψεις- μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.Είχε έρθει πια η μεγάλη στιγμή για τον Frank Winders ν’ αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο κι αν είχε κλειδώσει τα βιώματα και τις εμπειρίες του στο υπόγειο του νου του, με την ταμπέλα Συνειδητό Ονείρεμα, εκείνα τώρα έσπρωχναν με βία να βγουν προς τα έξω! Το απόκοσμο τεχνούργημα που είχε παραλάβει με τόσο μυστηριώδη τρόπο, είχε ταξιδέψει μέσα από πολύπλοκες κι εξωτικές χρονικές σήραγγες, με τους πιο παράδοξους κι ανέλπιστους ταχυδρόμους, για να φτάσει στα χέρια του… Ένα δεύτερο γράμμα, θα αποκάλυπτε πώς το ταξίδι του σ’ αυτές τις τρεις παράλληλες πραγματικότητες, όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά αυτή τη φορά το αποδεικτικό εισιτήριο είχε πάνω την ίδια την υπογραφή του! Μια υπογραφή που είχε τοποθετηθεί εκεί απ’ τον ίδιο σχεδόν εκατό χρόνια πριν από τη γέννησή του! Όσο για τον αποστολέα… μερικές φορές, εκ των πραγμάτων, ο ανθρώπινος νους είναι αναγκασμένος να διευρυνθεί και να αποδεχθεί πως αυτό που αποκαλεί ΑΔΥΝΑΤΟ όντως συμβαίνει!

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά