Συνέντευξη με τον Νικόλα Λεπτό των Arrayan Path

by Μάριος Δημητριάδης

Ο Νικόλας Λεπτός από τη γειτονική μας Κύπρο, είναι ομολογουμένως μια από τις καλύτερες φωνές του σύγχρονου heavy metal. Συνάμα είναι ιδιαίτερα δραστήριος καθώς έχει συμμετάσχει σε ουκ ολίγες μπάντες, πέρα από τους Arrayan Path, οι οποίοι συγκεκριμένα έχουν πλέον μια πολύ ξεχωριστή θέση στη Metal κοινότητα. Είχαμε μάλιστα και την τιμή να τραγουδήσει για μας στο tribute κομμάτι στον Graham Masterton, “Ex-Voto”, στο The Metal Chapters  στο οποίο έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Η κουβέντα μαζί του ήταν πολύ απολαυστική.

Γεια σου Νικόλα! Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε μουσικά αυτή την περίοδο;

Βασικά, αυτή την περίοδο είμαστε σε διάλειμμα και περιμένουμε την κυκλοφορία του επόμενου μας άλμπουμ. Ελπίζουμε να προλάβει να βγει πριν τα Χριστούγεννα.

Η πορεία των Arrayan Path είναι ανοδική τα τελευταία χρόνια καθώς βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο να ενθουσιάζεται από τη μουσική σας. Είστε ικανοποιημένοι γενικά με την μέχρι τώρα πορεία σας;

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τους δίσκους που έχουμε γράψει. Από κει και πέρα σίγουρα η μπάντα θα μπορούσε να ήταν πιο μεγάλη κυρίως λογω των ελαχίστων ζωντανών εμφανίσεων μας. Όμως δεν μετανιώνουμε για κάτι. Στο κάτω κάτω ήταν δική μας επιλογή. Δεν μας ενδιαφέρει να γίνουμε touring musicians. Η μουσική για μας είναι hobby.

Πώς είναι ο χώρος του metal στη Κύπρο;

Λίγα πράγματα. Πριν 10 χρόνια υπήρχε περισσότερη δίψα για live. Θυμάμαι συναυλία που εμείς και 2 άλλες κυπριακές μπάντες μαζέψαμε πάνω από 400 άτομα. Τώρα αυτά τελείωσαν. Όπως είπα και πριν όμως δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα από ένα νησί 700,000 ανθρώπων. Κάνουμε ότι μπορούμε και έχουμε τουλάχιστον 3, 4 μπάντες που σπέρνουν.

Είσαι επίσης και στους Warlord. Τι σχέδια έχετε με αυτούς;

Δεν υπάρχουν σχέδια. Δεν ξέρω αν θα γίνει οτιδήποτε στο μέλλον ξανά. Κάποια στιγμή είχε αποφασιστεί να γράψουμε δίσκο. Μετά ξεθώριασε κι’αυτό.

Γενικά είσαι πολυπράγμων. Απ’ όσο ξέρω είσαι και σε άλλη μια μπάντα, τους Astronomikon. Πες μας λίγα πράγματα για αυτήν.

Οι Astronomikon είναι το project του Πάρη Λάμπρου, του πρώην μπασίστα των Arrayan Path. Το πρώτο άλμπουμ το δουλέψαμε μαζί για πολλά χρόνια και είναι από τα καλύτερα projects που έχω λάβει μέρος και τραγουδήσει. Ξέρω πως κάτι θα υπάρξει ξανά στο μέλλον αλλά όλα θα είναι πιο διαφορετικά τώρα. Δεν ξέρω πως θα ακούγεται αλλά σίγουρα ο Πάρης είναι κάλος συνθέτης και δεν νομίζω να απογοητεύσει τους οπαδούς των Astronomikon.

Από πού αντλείς στιχουργικά τα θέματά σου;

Από παντού. Και από ιστορία, και από μυθολογία, αλλά και από γεγονότα της προσωπικής μου ζωής. Σίγουρα, κάποιες σκέψεις και συναισθήματα πιθανώς να μπορώ να τα εκφράσω καλύτερα με τραγούδια.

Μελλοντικά σχέδια με τους Arrayan Path;

Πολλά άλμπουμ! Μακάρι να είμαστε καλά και υπάρχει πάρα πολύ υλικό χαχα!

Διαβάζεις γενικά; Και αν ναι, εμπνέεσαι από τα βιβλία;

Όχι δεν διαβάζω ιδιαίτερα. Αν είναι να διαβάσω θα είναι βιβλία ιστορίας. Π.χ. τώρα διαβάζω ακόμα ένα βιβλίο για την αρχαία Ελλάδα, κυρίως για να φρεσκάρω κάποια πράγματα που πιθανώς ήδη να ξέρω αλλά και να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτά. Βλέπω όμως αρκετές ταινίες που με εμπνέουν να βρω άρθρα για κάποια θέματα στο διαδίκτυο. Κάποτε αυτά γίνονται και τραγούδια.

Πώς είναι οι δισκογραφικές σας εταιρίες με τους Arrayan Path και με τις υπόλοιπες μπάντες; Είστε ευχαριστημένοι;

Μιλώντας μόνο για τους AP θα πω πως είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Σχεδόν κάθε μας άλμπουμ γίνεται sold out, άρα μάλλον κάνουν κάτι σωστά! Από κει και πέρα, μακάρι να ήταν λίγο πιο μεγάλη εταιρία ώστε να μπορούσαν να χρηματοδοτούν τα άλμπουμ μας και να μην έχουμε το άγχος αυτό.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ, Νικόλα! Πες μας κάτι για το τέλος.

Σ’ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη! Σε λίγους μήνες βγαίνει το νέο μας άλμπουμ ‘ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ’ οπότε θα περιμένω τα σχόλια σου! Ευχαριστώ τους φίλους της μπάντας για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια!

Είχαμε μάλιστα και την τιμή να τραγουδήσει για μας στο tribute κομμάτι στον Graham Masterton, “Ex-Voto”, στο The Metal Chapters  στο οποίο έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά