Φantasy Champions 2017: Συνέντευξη με την 2η νικήτρια Άννα Λεοντιάδου

by Άρτεμις Τουλή

Το ΦantastiCon 2017 τελείωσε και άφησε πίσω του εικόνες, σπαθιά, τσεκούρια, πολλά πολλά βιβλία και αναμονή για το επόμενο.  Το Nyctophilia συνεχίζει την παρουσίαση συνεντεύξεων από την εκδήλωση. Σας παρουσιάζουμε την 2η νικήτρια του Φantasy Champions 2017, Άννα Λεοντιάδου. Αγωνίστηκε ως Syndra από το on line game “League of Legends”.

1) Έχετε λάβει μέρος και παλιότερα σε διαγωνισμούς cosplay;
Φέτος, δεν ήταν η πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε διαγωνισμούς Cosplay. Η πρώτη μου φορά, συγκεκριμένα, ήταν στο Digital Εxpo με την στολή της Syndra, όπως και η δεύτερη φορά ήταν με την ίδια στολή πάλι στο Φantasticon. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα την οποία θα ήθελα να την ξαναζήσω και στο μέλλον.

2) Γιατί επιλέξατε αυτό το θέμα;
Μπορώ να πω ότι παίζω φανατικά League of legends. Ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι ξεκίνησα να παίζω το τελευταίο διάστημα. Γενικά, λατρεύω το design του παιχνιδιού και τους χαρακτήρες. Μεγάλο ενδιαφέρον μου είχε κινήσει η Syndra καθώς είναι ένας πολύ δυναμικός χαρακτήρας και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Έτσι, όταν έμαθα για το cosplay και το community χωρείς δεύτερη σκέψη ήθελα απεικονίσω την Syndra αψηφώντας κάθε βαθμό δυσκολίας που μπορεί να είχε. Πράγμα που συνιστώ στον καθένα που θέλει να φτιάξει τον αγαπημένο του χαρακτήρα.

3) Τι γνώμη έχετε για ready-to-go Cosplay outfits αγορασμένα από το εμπόριο;
Προσωπικά, προτιμώ να φτιάχνω τις στολές μου. Αν και η όλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, παρόλα αυτά είναι διασκεδαστική, καθώς σε βοηθάει πολύ να ταυτιστείς με τον χαρακτήρα και να μπεις πιο πολύ στο ‘’πετσί του ρόλου’’. Φυσικά, τα ready-to-go Cosplay outfits είναι μια πολύ καλή λύση για οποίον δεν προλαβαίνει, καθώς και πολλές φορές οικονομικότερη, ωστόσο οι στολές του εμπορίου δεν είναι τόσο λεπτομερείς και πολλές φορές είναι διαφορετικές από μία χειροποίητη η οποία είναι πιστή απεικόνιση του χαρακτήρα.

4) Επόμενο concept;
Πέρα από τα ομαδικά Cosplay, αλλά και αυτά εκτός διαγωνισμών, ετοιμάζω κάτι διαφορετικό. Θέλω να κρατήσω έκπληξη το επόμενο concept που θα κάνω, διότι είναι αρκετά δύσκολο και αυτό. Μπορώ να πω βεβαία ότι και αυτός ο χαρακτήρας θα είναι από το League of Legends.

5) Τι έχετε να πείτε για το Cosplay Drama;
Δεν ασχολούμαι τόσο με το drama του Community. Καταλαβαίνω ότι πολλά άτομα μπορεί να θεωρούνται αδικημένα συγκεκριμένα σε διαγωνισμούς, αλλά είναι κάτι που δεν έχω βιώσει για να ξέρω αφού τώρα μπήκα σε αυτό το περιβάλλον. Η γνώμη μου είναι πως είναι κάτι το περιττό καθότι μαζευόμαστε όλοι στα conventions για να διασκεδάσουμε και όχι για να έχουμε δράματα.

6) Επόμενος διαγωνισμός;
Γενικά, θα προσπαθήσω να πάω σε όσους περισσότερους διαγωνισμούς μπορώ για να μαζέψω όσες περισσότερες εμπειρίες και γνώσεις μπορώ για το Cosplay.Έχω σκοπό να δηλώσω κάποια στιγμή στο ComicDom. Βέβαια, δεν μπορώ να πω με σιγουριά πότε θα είναι διότι, αν και έχω ξεκινήσει την επόμενη στολή μου επειδή πάω ακόμα σχολείο και είμαι στις τελευταίες τάξεις λυκείου, δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο.

7) Συνεργάτες to be reffered;
Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα πω στην μητέρα μου που χωρίς αυτή δεν θα είχα καταφέρει να τελειώσω την στολή. Επίσης, θα ήθελα να πω στην αδελφή μου που με άντεξε και με στήριξε σε ότι προβλήματα αντιμετώπιζα με την στολή. Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ξαδέλφη μου που μου απογείωσε το Cosplay με το μακιγιάζ της και φυσικά τις φιλές μου, καθώς και όσους με στήριζαν με τα καλά τους λόγια να μην τα παρατήσω .

Ραντεβού στο Φantasy Champions 2018!

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά