3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

by Nyctophilia

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy Crime and Horror International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας, «Καλυψώ» (Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς).

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ.

Θα προβληθούν 82 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 27 χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, θρίλερ, τρόμου,μυστηρίου επιστημονικής φαντασίας  και κινουμένων σχεδίων.Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκυμαντέρ) καθώς και πειραματικές. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαικές πρεμιέρες. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Sitges, Goya κλπ.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, θα προβληθεί σε Πανελλαδική πρεμιέρα το πολυβραβευμένο Ισπανικό ντοκυμαντέρ και υποψήφιο για βραβείο Goya “ Sad Hill Unearthed (Desenterrando Sad Hill) που καταγράφει την προσπάθεια των κατοίκων της ισπανικής επαρχιακής πόλης Μπούργκος, να αποκαταστήσουν μερικές από τις τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα τα γυρίσματα του διάσημου γουέστερν «Ο Καλός ο Κακός κι ο Άσχημος», με έμφαση στο νεκροταφείο Sad Hill, που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίφημη τελική μονομαχία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

anatomyfest.weebly.com
facebook.com

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά