Reflections at Death Disco: Dark Stories now!

by Ιλέην Ρήγα

Τα Reflections δίνουν τη σκυτάλη στους εγχώριους δημιουργούς που ξεδιπλώνουν τις δικές τους σκοτεινές ιστορίες στη σκηνή του Death Disco! Dark Stories from the dark side of imagination.

– Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας

Το κόμικ με τίτλο “Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας” αποτελεί την μεταφορά του ομώνυμου ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη σε σενάριο-σκηνοθεσία της Βέρας Καρτάλου και σχέδιο του Νίκου Παπαμιχαήλ.

Ο Θανάσης Βάγιας είναι μία αμφιλεγόμενη ιστορική προσωπικότητα, δεξί χέρι του Αλή Πασά, που κατηγορήθηκε ως προδότης του ελληνισμού, ύστερα από την εμπλοκή του στην σφαγή 800 ανθρώπων στο χωριό Γαρδίκι της Ηπείρου. Μετά την επανάσταση φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, όμως στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ανέλαβε επιστάτης στα κτήματα του Καποδίστρια. Το 1834 τον βρήκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου πέθανε και ετάφη.

Ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης μαθαίνοντας τα νέα του θανάτου του και την τραγική μοίρα της χήρας του, εμπνέεται το εν λόγω ποίημα αποδίδοντας δικαιοσύνη, έστω και μετά θάνατον, στους Γαρδικιώτες. Ένα διαμάντι της ελληνικής λογοτεχνίας και χαρακτηριστικό παράδειγμα της επτανησιακής σχολής, “Ο βρυκόλακας Θανάσης Βάγιας” μας προσφέρει μία σειρά από διδάγματα για την εκδίκηση και τις τύψεις που βαραίνουν την ψυχή των ανθρώπων.

Με σεβασμό προς τον Έλληνα εθνικό ποιητή μεταφέραμε για πρώτη σε φορά σε κόμικ αυτό το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και επιβλητικό ποίημα, που ακροβατεί περίτεχνα μεταξύ ζωής και θανάτου, τιμωρίας και συγχώρεσης.

http://chsideris.wixsite.com/verakartalou/copy-of-aiwnia-katadiki

– Death Pop

Τι είναι το Gothic? Τριαντάφυλλα και νεκροκεφαλές, μελαγχολικές μελωδίες, καθεδρικοί ναοί ή λογοτεχνία με βρικόλακες? Στην έρευνα με τίτλο “Gothic is Gothic”, η καλλιτέχνης Ντορίνα Καππάτου, εξερευνά την ιστορία του Gothic με σκοπό να καταλήξει στην ουσία του και να ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο αυτό εμφανίζεται στην τέχνη.
Μέρος της παρουσίασης θα είναι και το art book “Death Pop” για το οποίο συνεργάστηκε με λοιπούς καλλιτέχνες και μη από διάφορους τομείς.

Βιογραφικό: http://cargocollective.com/velvetvortex/The-Artist

– Γεννημένος στο σκοτάδι

..οι πληγές που μας προκαλεί η παραμονή μας στον κόσμο..

Ένα μικρό γραφικ νοβελ ( δύο εικονογραφημένα κείμενα) που πραγματεύεται τη μοναξιά και το μάταιο ουσιαστικά. Πως πορευόμαστε μόνοι εδώ που είμαστε και δεν έχουμε κανέναν στο πλευρό μας και νιώθουμε πως δεν υπάρχει διέξοδος, παρά μόνο σκοτάδι. Κατά βάση, η ίδια η ζωή μεταφράζεται ως σκοτάδι.

– The cradle of Ikarus

Το Ικάριο λίκνο (The cradle of Ikarus) θα μπορούσε να είναι απλώς ένας εφιάλτης.Ο εφιάλτης ενός ανθρώπου που εγκλωβισμένος στην ενήλικη ζωή του σκοτώνει το παιδί που κρύβει μέσα του. Μήπως τελικά ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος είναι το ίδιο πρόσωπο; Ο ένας το καθρέφτισμα του άλλου.Θα μπορούσε ακόμα να είναι η τραγική ιστορία ενός πατέρα που χάνει το παιδί του. Ένα παιδί που προσπαθεί να φτάσει ψηλά και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Το ‘’The Cradle of Ikarus’’ είναι μια ονειρική ταινία που αφήνει τον θεατή να αποφασίσει το βαθύτερο νόημα της.

https://www.facebook.com/events/1195387777227287/

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΠΕΜΠΤΗ 23/2/17
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά