Τίτλος: The monster

Χρονολογία: 1925

Σκηνοθεσία: Roland West

Πρωταγωνίστησαν: Lon Chaney, Johnny Arthur, Gertrude Olmstead

Είδος: Τρόμου (Mad Scientist Movie)

Διάρκεια: 86 λεπτά

Χώρα Προέλευσης: Η.Π.Α.

Αρχικό κείμενο: –

 

Πλοκή

Ο John Bowman, ένας ευκατάστατος αγρότης, γίνεται θύμα απαγωγής αφού δύο μυστηριώδεις άνδρες βγάζουν το αυτοκίνητό του εκτός πορείας. Όταν τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανακαλύπτονται την επόμενη μέρα, ο αστυνομικός ερευνητής Russ Mason (Charles Sellon) σχηματίζει μια ομάδα αναζήτησης με τους Amos Rugg (Hallam Cooley) και τον Johnny Goodlittle (Johnny Arthur). Ενώ ο Amos υποστηρίζει πως είναι ατύχημα, ο πρόσφατα απόφοιτος της σχολής ντετέκτιβ, ο επίδοξος και επικίνδυνα για την εποχή του αμφισβητίας Johnny υποπτεύεται πως συνδέεται με εγκαταλελειμμένο σανατόριο κοντά στο τόπο των συντριμμιών. Εκτός από το μαγαζί που εργάζονται, το μόνο κοινό μεταξύ των Amos και Johnny είναι ο έρωτάς τους για την Betty (Gertrude Olmstead), αν και μόνο που ο πρώτος βρίσκει το θάρρος να την φλερτάρει.

Ενώ ο Johnny τριγυρνά απογοητευμένος με τον εαυτό του και την αδυναμία του να προσεγγίσει την Betty θα συναντήσει έναν μυστήριο άντρα ο οποίος με πρωτοφανή θρασύτητα θα βγάλει ένα αυτοκίνητο εκτός πορείας με ένα πολυμήχανο τρόπο. Προς μεγάλη έκπληξη του Johnny το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο Amos με συνοδηγό τη Betty. Η προσοχή του θα είναι τόσο απορροφημένη με αυτό το γεγονός που κατά λάθος θα καταλήξει μέσω ενός κρυφού τούνελ μέσα στο σανατόριο. Την ίδια στιγμή, ο Amos και η Betty, ψάχνοντας βοήθεια και επικοινωνία με την αστυνομία, θα κατευθυνθούν προς το ίδιο κτίριο.

Μέσα στο σανατόριο  οι πρωταγωνιστές θα γνωρίσουν τον Δόκτωρ Gustave Ziska (ο ανεπανάληπτος Lon Chaney), ο οποίος ο οποίος παρουσιάζει τους ασθενείς του Rigo (George Austin), Caliban (Walter James), και Daffy Dan (Knute Erickson). Αν και ο Ziska προσπαθήσει να τους πείσει πως το σανατόριο ήταν εκτός λειτουργίας μέχρι να το αναλάβει ο ίδιος, οι τρεις επισκέπτες του θα ανακαλύψουν πολύ σύντομα τις φρικαλεότητες ενός τρελού επιστήμονα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Μπορεί να είναι άλλη μια ταινία τρόμου με τρελό επιστήμονα, αλλά είναι η πρώτη ταινία όπου ο τρελός επιστήμονας έχει λακέδες να κάνουν τις βρομοδουλειές του. Αν κάτι κάνει το «The Monster» ξεχωριστό, είναι η μίξη χιούμορ με δραματικές και τρομακτικές σκηνές, το οποίο επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας έναν πρωταγωνιστή με κωμικές εκφράσεις και ταλέντο στη κωμωδία όπως ο  Johnny Arthur.

Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλές άλλες ταινίες τρόμου που περιέχουν κωμικά στοιχεία, οι δραματικές και τρομακτικές σκηνές του «The Monster», είναι τόσο εμποτισμένες με ανατριχιαστικά εφέ και μυστήρια ατμόσφαιρα που άξια κερδίζει μια θέση στις αξιόλογες ταινίες του είδους.

Δείτε την ταινία στο παρακάτω link:

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά