Η Μήτρα του Κακού ΙΙ: Το Συννεφόδεντρο

Κριτική: “Η Μήτρα του Κακού ΙΙ: Το Συννεφόδεντρο” της Margaret Dalkour

by Αργυρώ Χαρίτου

Η Μήτρα του Κακού ΙΙ: Το Συννεφόδεντρο

Συγγραφέας:  Margaret Dalkour

Βιβλίο: Η Μήτρα του Κακού ΙΙ: Το Συννεφόδεντρο

Εκδόσεις: Πηγή

Σελίδες: 384

ISBN: 978-618-5231-88-0

Οπισθόφυλλο:

Είχε έρθει πια η μεγάλη στιγμή για τον Frank Winders ν’ αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο κι αν είχε κλειδώσει τα βιώματα και τις εμπειρίες του στο υπόγειο του νου του, με την ταμπέλα Συνειδητό Ονείρεμα, εκείνα τώρα έσπρωχναν με βία να βγουν προς τα έξω! Το απόκοσμο τεχνούργημα που είχε παραλάβει με τόσο μυστηριώδη τρόπο, είχε ταξιδέψει μέσα από πολύπλοκες κι εξωτικές χρονικές σήραγγες, με τους πιο παράδοξους κι ανέλπιστους ταχυδρόμους, για να φτάσει στα χέρια του… Ένα δεύτερο γράμμα, θα αποκάλυπτε πώς το ταξίδι του σ’ αυτές τις τρεις παράλληλες πραγματικότητες, όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά αυτή τη φορά το αποδεικτικό εισιτήριο είχε πάνω την ίδια την υπογραφή του! Μια υπογραφή που είχε τοποθετηθεί εκεί απ’ τον ίδιο σχεδόν εκατό χρόνια πριν από τη γέννησή του! Όσο για τον αποστολέα… μερικές φορές, εκ των πραγμάτων, ο ανθρώπινος νους είναι αναγκασμένος να διευρυνθεί και να αποδεχθεί πως αυτό που αποκαλεί ΑΔΥΝΑΤΟ όντως συμβαίνει!
Είναι δυνατόν το μέλλον να διαμορφώνει το παρελθόν; Μπορεί το παρόν να εξελίσσεται ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις του Χρόνου; Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ξεδιπλώνουν σταδιακά μια υπερκόσμια συνωμοσία που στέκεται πάνω και πέρα απ’ την ανθρώπινη διάνοια, καταλύοντας κάθε συμβατή αντίληψη περί υλικής πραγματικότητας! Το «Συννεφόδεντρο» έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη ένα παράθυρο σε άλλα δεδομένα, μετατρέποντάς τον σε ταξιδευτή του νου που τολμά να ακροβατήσει πάνω σε άγνωστα κοσμικά μοτίβα που μόνο η ανθρώπινη υπέρβαση ή η παράνοια -σύμφωνα με τις ισχύουσες κλασσικές απόψεις- μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Δείτε επίσης

Κριτική: «Η Μήτρα Του Κακού» της Margaret P. Dalkour

Κριτική:

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Η μήτρα του κακού», η Margaret Dalkour διαπραγματεύεται μια τελείως διαφορετική κατάσταση απ’ το πρώτο. Την αθανασία! Οι ήρωες της έρχονται αντιμέτωποι με αναπάντητα ερωτήματα χιλιετιών και φυλές που δεν πίστευαν ότι υπάρχουν. Η θεματολογία, μας ταξιδεύει στην αρχαία Αίγυπτο, στην τωρινή, και  μας προκαλεί ερωτήματα για την αθανασία όπως, ποιος την δικαιούται; Πόσο βοηθάει η ψυχική δύναμη και η πίστη για να κερδίσει κάποιος την αθανασία; Ανήκει μόνο σε λίγους;

Αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα διερωτάται η συγγραφέας μέσω των ηρώων της. Ο αναγνώστης διαβάζοντάς τα νιώθει την ανάγκη να τα σκεφτεί, να εμβαθύνει στην ιδέα – ακόμα και να τα απαντήσει, αν θέλει. Οι σκέψεις αυτές μένουν μαζί του και μετά το πέρας του βιβλίου. Άραγε, υπάρχει “το Συννεφόδεντρο”;
Οι ήρωες που πλαισιώνουν την ιστορία έχουν το βάθος που χρειάζονται. Προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια δολοφονία κι ένα μυστικό που τους παρασέρνει σε παράξενα μονοπάτια. Δεν είναι υπερβολικές οι κινήσεις τους όπως βλέπουμε σε άλλα βιβλία. Διακατέχονται απ’ όλα τα συναισθήματα που πρέπει να έχει ένα άτομο που αντιμετωπίζει την απώλεια αλλά και την απειλή θανάτου. Η περιπέτεια είναι καταιγιστική και η συγγραφέας δεν τους επιτρέπει να πάρουν ούτε μια ανάσα και να ηρεμήσουν.
Τα φιλοσοφικά ερωτήματα είναι περισσότερα σ’ αυτό το βιβλίο απ’ το πρώτο της σειράς. Η γραφή της συγγραφέως έχει εξελιχθεί και φαίνεται. Όσα θέματα και εξηγήσεις είχαν παραμείνει επίτηδες αναπάντητα, αυτό το βιβλίο τα εξηγεί και τα απαντάει όλα.
Η πλοκή μας ταξιδεύει στο παρελθόν, στο παρόν. Η μετάβαση δεν κουράζει, ούτε αποσυντονίζει τον αναγνώστη κάτι που βοηθάει πολύ χωρίς να σκαλώνει στην ροή.
Υπάρχουν αρκετές περιγραφές που ξεκουράζουν τον αναγνώστη από την αγωνία των χαρακτήρων. Οι περιγραφές ταξιδεύουν τον αναγνώστη και τον ενημερώνουν για γεγονότα και στοιχεία αιώνων πριν. Μόνο σε μερικά σημεία οι επεξηγήσεις ίσως είναι λίγο υπερβολικές, λόγο του ότι αναζητάει ο αναγνώστης όσο γίνεται πιο γρήγορα την εξέλιξη της ιστορίας.
Είναι ένα βιβλίο που σου μιλάει για την πίστη, την θυσία, την αγάπη, την ίδια την ζωή και το πόσο αξίζει. Μας ταξιδεύει σε αρχαίους κόσμους και μας παρασέρνει θέλοντας να μάθουμε το τέλος της ιστορίας.
Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απ’ όλες τις ηλικίες. Δεν είναι παραμύθι αλλά τα κρυμμένα νοήματα του και τα αλληγορικά του στοιχεία μας προκαλούν να το παρομοιάσουμε, διότι  όπως στα παραμύθια έτσι κι εδώ, υπάρχει το ηθικό δίδαγμα, που θα ανακαλύψει ο αναγνώστης.
Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε αρχαίους τόπους και να λύσετε αρχαία μυστήρια το βιβλίο «Η Μήτρα του Κακού ΙΙ: Το Συννεφόδεντρο» είναι το καταλληλότερο για εσάς. Απολαύστε το και αφήστε το να σας παρασύρει στα μονοπάτια του.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά