Κριτική: “Οι Άλφα και οι Γαλαζοαίματοι” της Καρίνας Μπεϊσεμπίνη

by Αργυρώ Χαρίτου

Βιβλίο: Οι Άλφα και οι Γαλαζοαίματοι

Συγγραφέας: Καρίνα Μπεϊσεμπίνη

Εκδόσεις: Λυκόφως

ISΒN: 9786185095796

Σελίδες: 263

Οπισθόφυλλο:

Δύο παλιές φίλες συναντιούνται ξανά μετά από δέκα χρόνια. Δύο φίλες για τις οποίες ο κόσμος των Λυκανθρώπων και των Βρικολάκων δεν υπάρχει παρά μόνο στα βιβλία.
Η ιατροδικαστίνα Κάρα και η Μαίρη, που φροντίζει τούς πεθαμένους πριν από την ταφή τους, είναι προετοιμασμένες για οτιδήποτε παράξενο συμβεί, αλλά πιστεύουν ότι τα πάντα εξηγούνται, ότι τα πάντα είναι φυσιολογικά.
Όλα όμως θ’ αλλάξουν όταν εμφανιστούν στη ζωή τους ο Κυρίλ και ο Ντέρεκ. Η Κάρα και η Μαίρη θα βιώσουν μεγάλες ανατροπές. Θ’ ανακαλύψουν έναν κόσμο αφιλόξενο και θα περπατήσουν στα σκοτεινά μονοπάτια του. Κι όσο περισσότερα μυστικά αποκαλύπτονται, τόσο πιο έντονο γίνεται το μυστήριο.

Κριτική:

Έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία για βρικόλακες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από τους μισητούς εχθρούς τους, τους λυκανθρώπους. Έχουμε δει όμως και ιστορίες στις οποίες ήταν φίλοι κι είχαν δημιουργήσει συμμαχίες. Γιατί να αγοράσουμε ένα ακόμα  βιβλίο της ίδιας θεματολογίας; Τι ελπίζουμε να μας προσφέρει; Υπάρχει κάτι που δεν έχουμε ήδη διαβάσει;
Το βιβλίο της Καρίνας Μπεϊσιμπίνης που μας μιλάει για γαλαζοαίματους βρικόλακες και άλφα λυκανθρώπους, είναι ένα βιβλίο που θα απολαύσετε να διαβάζετε.  Θα σας χαλαρώσει, θα γελάσετε, θα ερωτευτείτε τους ήρωες και τους διαλόγους τους, θα σας βγάλει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και θα σας τοποθετήσει σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί άνετα στην παραλία παρέα μ’  ένα δροσιστικό ποτό ή σε μια ζεστή γωνιά τον χειμώνα παρέα μ’ ένα ζεστό ρόφημα.
Η συγγραφέας πιάνει ένα χιλιοειπωμένο θέμα, το τοποθετεί στην εποχή μας, χωρίς βαρύγδουπες προτάσεις και βαθύ λόγο, φέρνοντας τον αναγνώστη κοντά στους ήρωες, στην υπόθεση και θα μπορούσα να πω να νιώσει ένας από τους πρωταγωνιστές.
Το βιβλίο μιλάει για  δυο κοπέλες, οι οποίες έχουν μεγαλώσει μαζί στο ορφανοτροφείο και δεν γνωρίζουν τίποτα για τον μυστικό υπερφυσικό κόσμο που δρα ανάμεσα τους, αλλά ότι κι αυτές ανήκουν σ’ αυτόν. Έχουν πλήρη άγνοια για όλα. Κάποιος ή κάποιοι ήθελαν να τις κρατήσουν στο σκοτάδι. Στο βιβλίο, εξηγείται ότι η μετάλλαξη γίνεται με συγκεκριμένους τρόπους γι’ αυτό το λόγο παραμένουν ακόμα άνθρωποι.
Με εξέπληξε ευχάριστα η συγγραφέας που χρησιμοποίησε ιδιαίτερα επαγγέλματα και για τις δυο ηρωίδες. Ιατροδικαστής η Κάρα και η Μαίρη να διατηρεί γραφείο τελετών. Μακάβρια επαγγέλματα, αλλά κάποιος πρέπει να τα κάνει. Όπως λέει και η Μαίρη στο βιβλίο:

«Οι νεκροί δεν πληγώνουν, οι νεκροί δεν κρίνουν, οι νεκροί μόνο ακούν… Μόνο απολαμβάνουν τον αιώνιο ύπνο τους»

Ενώ είναι μακάβρια και τα δυο επαγγέλματα, δεν λείπει το χιούμορ, οι ζωντανές εικόνες και η ψυχολογική κατάσταση των κοριτσιών καθώς έρχονται αντιμέτωπες με τους νεκρούς. Κάτι που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης και ενώ μπορεί να νιώσει το πρώτο σοκ, απ’ εκεί και πέρα η αναφορά τους γίνεται με τέτοιο τρόπο που δεν προκαλεί δυσοίωνα συναισθήματα.

Στη ζωή των δυο κοριτσιών θα εισβάλουν ένας βρικόλακας κι ένας λύκος για να τις παρακολουθούν. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, μεγαλύτερη ανάλυση δέχονται τα κορίτσια και όχι τόσο τα υπερφυσικά αγόρια. Θεωρώ ότι ήταν κάτι έξυπνο. Δεν βομβάρδιζε με πολλές αναλύσεις, περιγραφές. Όταν έπρεπε κι εκεί που έπρεπε. Η ανάλυση της φιλίας τους, της ζωής τους και των χαρακτήρων τους εξελίσσονται κατά την διάρκεια της ιστορίας, μέσα από διαλόγους. Αυτό βοηθάει στην ήρεμη ροή του βιβλίου χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη.
Η πλοκή είναι ήρεμη. Άλλωστε ακόμα μαθαίνουμε τους ήρωες. Υπάρχουν έντονες ερωτικές σκηνές ανάμεσα στα ζευγάρια, όμως η συγγραφέας πετυχαίνει να μην υποβιβάσει το βιβλίο ή την γραφή της κατά την διάρκειά τους. Σέβεται τους ήρωες της και βρίσκει τις ισορροπίες ανάμεσα στον έρωτα των ζευγαριών και το πάθος που βιώνουν. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν αρκετές ανατροπές που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη για την συνέχεια.
Το βιβλίο είναι μια μπουκίτσα, δυστυχώς! Τελειώνει σε μια μέρα. Αξίζει να διαβαστεί κι ας είναι μια ακόμα ιστορία για βρικόλακες και λύκους.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά