Ομιλία: “Αρχαία θηρία”: οντότητες του χάους και του σκότους, από τη μυθολογία στη λογοτεχνία

by Nyctophilia

Θεοί, τέρατα και ήρωες από όλο τον κόσμο φέρνουν εμπρός μας την εικόνα του δημιουργικού Χάους, την προέλευση της ιδέας του Κακού, αφηγήματα της Πτώσης και μάχες των Αντίρροπων Δυνάμεων. Ποιες νέες μορφές πήραν αυτά τα μυθικά πλάσματα διεισδύοντας μέσα στη Λογοτεχνία;

Η φιλόλογος και αρθρογράφος της Nyctophilia.gr, Χριστίνα Λάσκη, έρχεται για μια ομιλία που αφορά στα τρομακτικά αναδυόμενα σχήματα του ασυνείδητου, τα τέρατα.
Από την αρχαία μυθολογία ως τη σύγχρονη λογοτεχνία δείχνει την αντιθετική συσχέτιση των δυνάμεων που κινούν τις ιστορίες του φανταστικού και τους δίνουν ζωή και παραστατικότητα!

ΩΡΑ: 19:00-20:00
ΗΜΕΡΑ: 5/10/2019
ΑΙΘΟΥΣΑ: 108, 4ος όροφος στο κτήριο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, στην Αθήνα

Περισσότερα στο fantasticon.gr.

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά