Τιμητική διάκριση στις Κάννες για τον John Carpenter

by Nyctophilia

Photo by REUTERS/Regis Duvignau

Τιμητική διάκριση στις Κάννες για τον σκηνοθέτη cult ταινιών τρόμου John Carpenter

Το Φεστιβάλ Καννών απέτισε την Τετάρτη φόρο τιμής στον σκηνοθέτη cult ταινιών τρόμου John Carpenter για την συμβολή του σκηνοθέτη του “The Thing” στον κινηματογράφο.

O Carpenter, γνωστός επίσης για κλασικές ταινίες τρόμου, όπως το “Halloween” και “Escape from New York” τιμήθηκε με το βραβείο Golden Coach από την ομοσπονδία των Γάλλων σκηνοθετών στην τελετή έναρξης του Director’s Fortnight, που πραγματοποιείται παράλληλα με το κεντρικό Φεστιβάλ στη Γαλλική Ριβέρα.

Καθώς ο Carpenter είναι και γνωστός συνθέτης των ατμοσφαιρικών soudtracks που ντύνουν τις ταινίες του, το gala ξεκίνησε τη βραδιά με πολύ ταιριαστή και ανατριχιαστική ηλεκτρονική μουσική.

Ο Carpenter, Αμερικάνος που ζει στην Καλιφόρνια, είπε πως είχε εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που οι χαρακτήρες εμφανίζονταν μέσα από ακτίνες φωτός στους προτζέκτορες, από την πρώτη κιόλας στιγμή που πήγε σινεμά στην ηλικία των 3 χρόνων, όταν πήγε να δει την Katharine Hepburn και τον Humphrey Bogart στην ταινία “The African Queen”.

“It’s that transportation of an audience through the world of light and the shadows around it that I’m proud to be a part of” .

Είναι αυτή η μετάβαση των θεατών από τον κόσμο του φωτός στις σκιές γύρω του για την οποία είμαι περήφανος που είμαι μέρος της.

Το Φεστιβάλ Καννών άνοιξε με την ταινία “The Dead Don’t Die”, μια ταινία τρόμου με ζόμπι. Ο σκηνοθέτης της, Jim Jarmusch, είπε πως ο Carpenter ήταν ένας από τους σκηνοθέτες που τον επηρέασαν και τον ενέπνευσαν.

Πηγή: reuters.com

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά