“8”: Η ταινία τρόμου που μας μυεί στους λαογραφικούς μύθους της Αφρικής

by Nyctophilia

Ένας γέρος, καταδικασμένος να συλλέγει αιώνια ψυχές, ψάχνει εξιλέωση.

Στις 20 Ιουλίου, στο International Film Festival “Fantasia” του Μόντρεαλ έκανε πρεμιέρα η ταινία “8” του σκηνοθέτη Harold Hölscher, η οποία απέσπασε άριστες κριτικές και εντυπωσίασε το κοινό. Η ταινία είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας για τα βραβεία του ομώνυμου φεστιβάλ, καθώς και για το βραβείο Best Foreign Horror Trailer των Golden Trailer Awards. Πρόκειται για μια ταινία τρόμου βασισμένη σε λαογραφικούς θρύλους της Αφρικής. Όπως μας μαρτυρά η πλοκή:

Ο William Zeil, έχοντας χρεοκοπήσει, επιστρέφει στο παλιό οικογενειακό του αγρόκτημα που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Μαζί του είναι και η οικογένειά του, η σύζυγός του Sarah και η μικρή, υιοθετημένη κόρη τους Mary, και όλοι ελπίζουν σε μια νέα αρχή.

Σύντομα γνωρίζουν το ν Lazarus, έναν ηλικιωμένο αγρότη που φρόντιζε τον πατέρα του Σύντομα συναντούν τον Λάζαρο, έναν παλιό αγρότη που φρόντισε τον πατέρα του William και που δείχνει να αποκτά αμέσως ένα ενδιαφέρον πατρικό για την Mary. Γίνεται γρήγορα προφανές ότι ο ντόπιος αρχηγός της φυλής έχει πρόβλημα με τον Lazarus, όπως και αρκετοί από την κοινότητα.

Από την μεριά του, ο Lazarus δεν έχει περάσει και λίγα: η γυναίκα του πέθανε στη γέννα και η κόρη του κάηκε ζωντανή. Ο ίδιος βασανίζεται από αυτό το απαίσιο μέρος γεμάτο επώδυνες αναμνήσεις και ψυχές που δεν ησυχάζουν. Είναι μοναχικός, αλλά όπως η οικογένεια Zeil θα καταλάβει σύντομα, όχι μόνος…

Πληροφορίες

DIRECTOR & WRITER Harold Holscher
CAST Chris April, Inge Beckmann, Garth Breytenbach, Keita Luna, Tshamano Sebe
PRODUCER Jac Williams
CINEMATOGRAPHER David Pienaar
EDITOR Jacques Le Roux

OFFICIAL WEBSITE 8themovie.com

Η ταινία συνεχίζει την πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ και αναμένεται να δούμε πότε θα είναι διαθέσιμη στις κινηματογραφικές αίθουσες .

Δείτε το τρέιλερ:

προτεινουμε επίσης

Leave a Comment

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα., συμφωνείτε με την αποθήκευση των στοιχείων και δεδομένων σας στη βάση του ιστότοπου για στατιστικές αναλύσεις.

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά