by Ιλέην Ρήγα
Our Story & Team

Η Nyctophilia.gr είναι το πρώτο ελληνικό webzine αφιερωμένο στη διάδοση της εγχώριας και ξένης κουλτούρας του Τρόμου και του Φανταστικού. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 από την Ιλέην Ρήγα μαζί με μια ομάδα ονειροπόλων βιβλιοφάγων, που μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τη συγγραφή και την κουλτούρα του Τρόμου και του Φανταστικού.

Μέσα στα χρόνια λειτουργίας μας ήρθαν στην παρέα μας και άλλοι Nyctophiliacs και πλέον η Nyctophilia είναι κομβικό σημείο συνάντησης συγγραφέων και αναγνωστών Τρόμου και Φανταστικού. Η ομάδα μας αποτελείται πια από γνωστούς και καταξιωμένους συγγραφείς, αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους, γεγονός που την έχει ξεχωρίσει και αναδείξει στις προτιμήσεις των αναγνωστών.

Είμαστε περήφανοι για τους νέους Έλληνες συγγραφείς και δημιουργούς που αναδείξαμε, αλλά και για τους ξένους που ανακαλύψαμε και προβάλλαμε πολύ πριν μεταφραστούν και κατακτήσουν το ελληνικό κοινό, ενώ θα μας βρείτε πάντα παρόντες και έμπρακτους υποστηριχτές των μεγάλων Φεστιβάλ Φανταστικού της Ελλάδας, παρέχοντας χορηγίες επικοινωνίας και συμμετέχοντας ενεργά με παρουσιάσεις και ομιλίες.

Για μας, όμως, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η αποδοχή και η αναγνώριση του έργου μας από τον συγγραφικό χώρο και το αναγνωστικό κοινό. Αυτή η αναγνώριση είναι και η πηγή της έμπνευσης και της δύναμής μας, είναι η ευθύνη που μας κάνει να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο διορατικοί, να εξελισσόμαστε και να χαράζουμε νέες πορείες στην διάδοση της λογοτεχνίας, της τέχνης και της κουλτούρας, εν γένει, του Τρόμου και του Φανταστικού.

Ο Τρόμος είναι η ειδικότητά μας και η Φαντασία το καταφύγιό μας. Γι’ αυτό και κάθε άρθρο μας γράφεται με πολλή αγάπη, μελέτη και υπευθυνότητα, στις προδιαγραφές των διεθνών sites του Φανταστικού, ενώ το ίδιο το webzine ανανεώνεται συχνά ώστε κάθε φορά να βελτιώνεται αισθητικά και χρηστικά, ώστε να ανταποκρίνεται στα γούστα και τις ανάγκες των αναγνωστών του.

Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στον δικό μας κόσμο. Έναν κόσμο σκοτεινής Φαντασίας και απόκοσμου Τρόμου, όπου κάθε ήχος μαρτυρά πως δεν είμαστε ποτέ μόνοι… πουθενά.

Πολλοί Έλληνες συγγραφείς του Φανταστικού μάς έχουν εμπιστευτεί κείμενά τους. Έχουμε, λοιπόν, τη χαρά να φιλοξενούμε άρθρα ή διηγήματα από τους:

Μηλέβα Αναστασιάδου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ρέα Καλογερογιάννη

Σοφία Κραββαρίτη

Σμαραγδή Μητροπούλου

Περικλής Μποζινάκης

Άννα Σπανογιώργου

Αντώνης Αντωνιάδης

Μιχάλης Δαγκλής

Μάριος Καρακατσάνης

Κατερίνα Κρυστάλλη

Γιώργος Μιχαλόπουλος

Ευαγγελία Παπανίκου

Σουζάνα Χατζηνικολάου

Γεωργία Αντωνιάδου

Μαρία Δανιήλ

Κωνσταντίνος Κέλλης

Μανόλης Κωνσταντάκης

Λάζαρος Μουρατίδης

Νατάσα Παυλίτσεβιτς

Αποστόλης Χειρδάρης

Μάγδα Ασημακοπούλου

Παναγιώτης Δεληγιάννης

Δημήτρης Κολοβός

Αλέξανδρος Κώτσιας

Ιωάννης Μπαχάς

Γιώργος Πρέκας

Γιώτα Χουλιάρα

Αργυρώ - Μαρία Βενιού

58420065_2268569509871269_6844293848059871232_n

Βασιλική Δραγούνη

Κωνσταντίνα Κοράκη

Νίκος-Δημήτριος Μάμαλος

37747592_1795465090530147_7353876719704473600_n

Ραφαήλ Μπελενιώτης

Μαρία Ράπτη

Μιχάλης Γεωργοστάθης

Γιάννης Ζαμάς

Νάσος Κουργιόζος

Γιώργος Μεσημέρης

Δήμητρα Μπενίση

Έρικ Σμυρναίος

Η Nyctophilia.gr χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς και να βελτιώσει την εμπειρία σας στο website. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Αποδοχή Αναλυτικά